Skip to main content

Budapest–Detroit – Egy vízi bogár ihlette azt a különleges járgányt, amivel Sebestyén Marcell (22), a MOME másodéves formatervező hallgatója bejutott a legjobb 15 közé a Michelin Challenge Design nemzetközi pályázatán.

A „Chitin" látványos formatervét a 2013-as Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatják be. A keringőbogár stabil, merev és egyszerre könnyű – magyarázta Marcell, aki úgy álmodta meg az autót, hogy a rovar külső jegyei is felismerhetők legyenek rajta.

A borús időben is energiát szolgáltató szerves napelemek például a kocsi tetején futnak végig, ugyanúgy ahogy az ízeltlábú hátán lévő pöttyök. A tervezésnél a már létező megoldások mellett a jövő gyártási anyagait és technológiáit is felhasználtam – tette hozzá.

A Chitin concept egy olyan jármű, amely arányosan ötvözi a letisztult stílust a modern megoldásokkal. Olyan embereknek készült, akik maximálisan szeretnék élvezni az utazást, és közben a kinti világ nyújtotta szépségeket, az ezzel járó zavaró hatások nélkül.

Egyaránt megtalálhatóak benne a tradicionális felülete, illetve a legújabb anyagok. Napelemeivel hatékonyan és folyamatosan tudja magát tölteni, akár borús időben is, melyet aztán az elektromos meghajtás továbbít a kerekekre. Kis súlya miatt rendkívüli menetteljesítményekre képes, ami lerövidíti a hosszabb utazásokat is.

Megjelenése pedig azonnali csodálatot ébreszt, „cutting-edge” stílusa ezáltal a tulajdonosát is jellemzi, akárcsak egy szép óra, ruha vagy ékszer.

Gratulálunk!

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/bogar-volt-az-auto-modellje-2103517

Forrás: MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

TOP 5