Skip to main content

 

A világ legnépszerűbb elektromos autóit gyártó Tesla április végén egy tőle szokatlan termékkategóriát mutat be. A kiszivárgott információk szerint otthonaink áramellátása állhat forradalom előtt, a jelszó pedig a napenergia.

Napenergiával ingyenesen tölthető elektromos autóival a Tesla komoly sikereket ér el, az is felmerült már, hogy az Apple felvásárolja. A Vasember című film főhősét ihlető vezető, Elon Musk bejelentette, hogy cége nem csak autókat fog gyártani, április 30-án ugyanis egy új termékkategóriát mutatnak be.

hirdetés

A Global Equities elemzője, Trip Chowdry értesülései szerint a Tesla az elmúlt években több mint háromszáz kaliforniai háztartásban tesztelt egy újfajta áramellátó rendszert, ráadásul egy konferencián maga Elon Musk is elszólta magát: célul tűzte ki az otthonok áramellátásának és energiatárolásának forradalmasítását.

Az autók után természetesen az otthonok esetében is az ingyenes napenergia lehet az áramforrás, de az eszköz vélhetően sokkal elérhetőbb áron lesz megvásárolható, mint a jelenleg is elérhető, napenergiát felhasználó áramellátók.

Louis Bedigian, a Benzinga szakértője az eddigi információk alapján azt írta, hogy a Tesla áramellátója csendesen működik, semmilyen karbantartást nem igényel, ráadásul nem is foglal sok helyet: 1 méter magas és körülbelül 75 centiméter széles lehet.

A napenergiával működő háztartási áramellátó esélyeit csak növeli, hogy a Tesla 6 milliárd dollárból egy gigagyárat épít, ahol pont olyan akkumulátorokat gyártanak majd, amelyek ilyen célok megvalósítására tökéletesen alkalmasak lesznek.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: A Tesla az autók után az otthonokat is feltöltheti, Fotó: Tesla

 

TOP 5