Skip to main content

 

Néhány balatoni villanyszerelő áramtermelő bringát épített. Azt mondják, az XBOX-ot is elbírja.

Rezsicsökkentő kerékpárt építettek az alsóörsi villanyszerelők. A bicikli a wellness és a rezsicsökkentés sajátos kombinációja, ugyanis áramot lehet vele termelni.

A kerékpárt népszerűsítő Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület közleménye szerint pont annyit, amennyi elegendő ahhoz, hogy bekapcsoljunk egy rádiót, esetleg a sötétben világítsunk egy lámpával. A "villanybringa" kitalálói olyan rászorulóknak szeretnének segíteni ezzel az ötlettel, akiknél gyakori eset, hogy a szolgáltatók kikapcsolják az áramot. Az ő számukra készül majd el az a video, amely bárki számára megmutatja, hogyan készíthet otthon ilyen rezsicsökkentésre is alkalmas járgányt.

hirdetés

A bringa egyenlőre "tesztvezetői" stádiumban van. Több egészségmegőrző eseményen is kikérik róla a lakosság véleményét. Most szombaton Balatonalmádiban próbálható ki. A nyugdíjasok ingyenes vérnyomásmérést, koleszterinszűrést is kapnak közben.

Az egyesület közleménye szerint a gyerekekre is jó hatással lehet a szobakerékpár, például akkor, ha úgy játszanak az XBOX-on, hogy az egyik gyerek teker, a másik játszik.

Az ötlet nem új, a választások idején egy falu polgármesetere már hasonló megoldással  kampányolt. De állítólag a gépet csak a választási szezon idején kaphatták meg a rászorulók. Az akció szervezői a gép "használati utasítását" közkinccsé szeretnék tenni, hogy otthon bárki építhessen magának rezsi és súlycsökkentésre is alkalmas bringát.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5