Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Bővebben: Most érdemes világháborús bunkert venni? 

Mintegy ötezer, különféle méretű és eltérő feladatokra épült betonbunkert húztak fel villámgyorsan a II. világháború előestéjén a Szudéta vidéken, mert attól tartottak, hogy a Harmadik Birodalom lerohanja Csehszlovákiát. Félelmük nem volt alaptalan.

 

Bővebben: Rövid idő alatt kipusztulhat az élet a Földön 

Jelen pillanatban Földünk egy paradicsomi hely az élet számára, nem lesz ez azonban mindig így: egy bizonyos idő elteltével a légkör összetétele megváltozik, és az ősi atmoszférához hasonlóan ismét a metán válik dominánssá, míg az oxigénszint erősen visszaszorul.

 

Bővebben: Óriási rejtélyes villanást fotóztak Európa felett 

Október 8-án egy francia asztronauta, Thomas Pesquet valami egészen különös, már-már túlviláginak mondható jelenséget rögzített a Nemzetközi Űrállomásról: a hosszú záridős fotón jól kivehető, hogy Európa felett valami fényes, kék villanás jelent meg, olyan, mintha egy hatalmas nukleáris bomba robbant volna az öreg kontinensen.

 

Bővebben: Erdőtelepítéssel a klímaváltozás ellen 

A Procter&Gamble Magyarország újabb társadalmi felelősségvállalási kampányt indít ’A Föld a mi otthonunk’ globális programjuk keretében, hogy helyi szinten is támogassa a klímaváltozás elleni küzdelmet. A vállalat a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal együttműködve 1 hektár erdő telepítését tűzte ki célul Magyarországon. A fák és erdők megkötik az emberi ipari tevékenység által kibocsátott üvegházhatású gázok egy részét, ezért kiemelten fontos szerepük van a Föld túlmelegedése elleni küzdelemben.

 

 

Hírlevél

Értesüljön időben oldalunk újdonságairól. Iratkozzon fel SPAM-MENTES népszerű cikkeinket tartalmazó hírlevelünkre.