Skip to main content

Ezen a héten a világ vezetői, ENSZ ügynökségek és a Világbank képviselői találkoznak Franciaország déli részén, hogy tárgyaljanak vízválságunk globális megoldásairól. A vállalatok, melyek remélik, hogy vízjogokat vásárolhatnak, természetesen személyesen is jelen vannak a konferencián, ugyanakkor az átlagembert a nagy összegű belépőjegy távol tartja. A vállalati lobbisták a kormányzati vezetőkkel való kizárólagos tárgyalásokon azt tervezik, hogy privatizálják a vizünket. Sietnek felvásárolni a leglényegesebb természeti erőforrásunkat, hogy majd olyan árakon adhassák el nekünk, ahogy csak akarják. Ha most cselekszünk, meg tudjuk fékezni őket.

A vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Segítsd az Avaaz kampányát szavazatoddal! Ha a szavazók száma eléri az 500.000 főt, az Avaaz átnyújtja azt a konferencia vezetőinek, hogy rávilágíthasson arra, mi is a valódi célja a megegyezésnek.

(Aki nem ismeri pontosan a fenti probléma előzményeit, olvassa el korábbi, A vízipar és a Világbank terve a víz kisajátítására. A nyilvánosság kizárásával?!?!? C. cikkünket. http://www.utajovobe.eu/hirek/sokfeleseg/267-a-vizipar-es-a-vilagbank-terve-a-viz-kisajatitasara-a-nyilvanossag-kizarasaval)

Szavazatodat itt adhatod le: http://www.avaaz.org/en/protect_our_water/?vl

TOP 5