Skip to main content

 

Közel hatmillió forintot küldött twitches streamereknek.

Felkavaró hónapon van túl egy amerikai anya, miután kiderült, hogy a tizenéves fia június második felében a család összes megtakarítását elküldözgette a Twitchen videojátékokat élőben közvetítőknek adományként.

hirdetés

Közel 20 ezer dollárról (kb. 5,8 millió forintról) van szó, több évnyi megtakarításról beszélünk.

A kétségbeesett anya felvette a kapcsolatot a Twitch-csel, ám az szóra sem méltatta: csak annyi tellett az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatástól, hogy letiltotta a fiú felhasználói fiókját.

Ez nemhogy nem segített, de szabotálta a pénz visszaszerzését, hiszen így eltűntek a tranzakciós előzmények.

A Twitch panaszűrlapjának kitöltése mellett az anya Emmett Shear ügyvezető igazgatónak és az Amazon jogi osztályának is küldött levelet, azonban ezekre sem érkezett semmiféle reakció.

Az anya szerencséjére a twitches tranzakciók végrehajtásáért felelős Xsolla hajlandó volt foglalkozni az üggyel, a háttérben megbújó cég néhány száz dollártól eltekintve mostanra vissza tudta téríteni a fiú által engedély nélkül elköltött pénzt.

Ezzel a fiú anyja teljesen elégedett, és lezártnak tekinti az ügyet.

Ha az Xsolla nem mentette volna meg a helyzetet, akkor az anyának két lehetősége lett volna: vagy leírja veszteségként a több évnyi megtakarítás eltűnését, vagy kártyacsalás miatt a bankján keresztül fel kellett volna jelentenie a fiát, enélkül a pénzintézet nem tudta volna visszavonatni a tranzakciókat.

Az anya szerint a fiú megbánta a tettét, tanácsadásra fog menni az ügy miatt, és naponta csak egy órát játszhat, azt is felügyelet mellett.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5