Skip to main content

Nagy Viktor Immofinanz

Nagy Viktor, az IMMOFINANZ hazai vezetője szerint az, hogy jól érezzük magunkat munka közben, legalább annyira fontos a munkaadónak, mint a munkavállalónak. Ennek mikéntjéről, az egyénre szabhatóság varázsáról és az egészséges, ugyanakkor munkaerőmegtartó környezetben rejlő „titokról” beszélgettünk.

- Egymásnak némileg ellentmondó hírek érkeznek az irodapiacról: egyrészt már látszik, hogy a home office tartósan velünk marad, ugyanakkor megkezdődött a lassú visszaáramlás az irodákba. Ön szerint melyek a legfontosabb trendek?

- Az elmúlt – pandémia alatti – időszakot a home office uralta, de már akkor is sok bérlőnk jelezte, hogy alig várja az irodába való visszatérést. Már a Covid19 előtt is jellemző volt a nagyszámú, otthonról történő munkavégzés, és biztosak vagyunk benne, hogy a home office nem fogja teljesen kiváltani az irodai munkát. A csapatmunka és a személyes interakciók kulcsfontosságúak a vállalati innováció és a termelékenység szempontjából. A cégek és a munkavállalók tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontosak az inspiráló beszélgetések, a személyes találkozások és a spontán konyhai eszmecserék. Felkészültünk arra, hogy a jövőben rugalmasan kell az irodabérleti igényeket kezelnünk, és még komplexebb munkaterületeket kell kínálnunk bérlőinknek.

- Mit jelent ez konkrétan?

- Ehhez az elvárásokat igen magas szinten kiszolgáló irodákra lesz szükség. Ha a munkahely nemcsak szép és modern, hanem emberközpontú szempontok alapján kerül kialakításra, sőt különféle magas szintű irodai szolgáltatásokat is biztosít, akkor ez komoly hozzáadott értéket jelent a munkáltató részéről.

Immofinanz jövő munkahelye

- Miért érdeke a munkaadónak pénzt áldozni erre?

- A jó munkaerő iránt továbbra is jelentős a kereslet, így a munkáltatónak érdeke, hogy a juttatásokon túl kiváló munkakörnyezetet tudjon biztosítani. Ezen kívül a munkavállaló részéről is megvan az igény arra, hogy munkaidejét – ami arányaiban nem kevés idő – egészséges, modern és kellemes környezetben töltse. Ha jól érzi magát, nem gondolkodik munkahelyváltáson, ha jól szellőztetett irodatérben van, akkor nem fájdul meg a feje, ha pedig sportol is munka után, jobban alszik, jobb lesz a teljesítménye, és még sorolhatnám az okokat. Ma már elképzelhetetlen, hogy egy irodaházban ne legyen többféle egészséges ételt kínáló étterem vagy büfé, kikapcsolódásra alkalmas kisebb-nagyobb zöld környezetet biztosító kert és multifunkciós közösségi tér. A pár éve bevezetett myhive koncepciónk egyik fontos üzenete az igényes munkahelyi környezet megteremtésén túl, hogy bérlőink – ha lehet – csak a munkájukra koncentráljanak. Igyekeztünk sok feladatot levenni a vállukról: szállodai szintű portaszolgálatot biztosítunk, elintézzük a dolgozók helyett a tisztítót, postára járást, jógaórákat és masszázst szerveztünk nekik, sőt community managerünk munkaidő utáni kellemes programokat, bulikat is szervez részükre. Vannak olyan myhive irodaházaink, ahova rendszeresen termelői piacot viszünk, van, ahol futóklubot szervezünk. Most mindezeken túl még komplexebb prémiumszolgáltatásokat kívánunk nyújtani. Az elmúlt hónapokban új myhive szolgáltatásokkal jelentünk meg az irodapiacon.

- Melyek ezek az új termékek?

- Többféle konstrukcióban igen rugalmas termékeket nyújtunk bérlőinknek. Ez azt jelenti, hogy mind a bérleti időtartamra, mind a terület méretére vonatkozóan maximálisan igazodunk ügyfeleink igényeihez, sőt az iroda kialakításánál és a szolgáltatások tekintetében is nagyon rugalmasak vagyunk. Megemlíteném például a myoffice szolgáltatásunkat, melyről már most látjuk, hogy ez egy népszerű termék a palettánkon, hiszen kész irodai megoldást kínálunk berendezett vagy akár egyéni elképzelések alapján – mindezt egy olyan irodaházban, ahol a teljes myhive-szolgáltatáscsomagot élvezheti a bérlő: a kiváló infrastruktúrát, a közösségi tereket és minden myhive-tagnak járó szolgáltatást. Hasonló feltételekkel élvezhetik a mycoworköt, itt akár egyetlen munkaasztal bérlésére van lehetőség prémium irodakörnyezetben. Tehát röviden megfogalmazva, igyekszünk maximálisan igazodni a piaci és a bérlői igényekhez: a sokszínű és bővülő szolgáltatás-palettával lehetőséget biztosítani, hogy a bérlők egyszerűen, gyorsan és extra ráfordítások nélkül beköltözhessenek egy prémium kategóriás irodába.

Immofinanz tárgyaló Haller

- Mondana példát arra, hogy milyen elvárásoknak felelnek meg irodáik?

- A kimagasló infrastruktúrát és modern dizájnt kínáló irodaházainkban már elérhetőek a különféle magas szintű ergonómiai megoldások: például az irodaszékek és asztalok minden testtípushoz és magassághoz állíthatók és változtathatók, sőt, ha éppen állni szeretnénk, akkor megemelhetjük a munkaasztalt. A természetes fény maximális biztosítása mellett bioritmust követő lámpával szereltük fel az irodatereket, amely a napszaknak megfelelően állítja be a szükséges fényt, valamint a levegő tisztítására alkalmas növényfal és megfelelő mennyiségű zöld növények szabályozzák a szobahőmérsékletet és páratartalmat. A csapba beépített tisztított vizet biztosító vízszűrő, valamint a zónásított fűtés- és hűtésrendszer pedig olyan magas szintű innovatív technológiával működik, amely automatikusan követi, méri és szabályozza a benti hőmérsékletet. A társasági életet és kikapcsolódást szolgálják a közösségi terek, de rendelkezésre állnak különféle méretű, hangulatú tárgyalók vagy elszeparált fókuszszobák. Ez mind maximálisan kihat a munkatársak közérzetére, elégedettségére, valamint a munka hatékonyságára. Igyekszünk minél több mozgást is bevinni az irodai létbe, és trendivé tenni a testmozgást: futóklub, tornaóra, jóga, masszázs, sőt a myhive Haller Gardensben az egészséges életmód-tanácsadás is rendelkezésre áll.

Immofinanz kávézó

- Mi a legnépszerűbb szolgáltatás?

- Ez nagyon egyénfüggő. Van, aki a közösségi terekben szóló chillout zenét nevezi meg a kedvenc myhive-szolgáltatásának, van, aki azt mondja, hogy az egyedileg testre szabható asztal és szék nélkül már el sem tudja képzelni a munkát, és persze ott vannak a „láthatatlan” faktorok: az, hogy mindenhol van elegendő természetes fény, levegőtisztító funkciójú növényfal és elegendő közösségi tér egy idő után nem feltétlenül tűnik fel, „csak” az, hogy jó ide bejönni, itt lenni. Saját tapasztalat: ha egy tárgyalás helyszínét kell egyeztetnem egy partneremmel, igyekszem meggyőzni, hogy ő jöjjön el hozzánk. Nemcsak azért, mert el akarok büszkélkedni a myhive-irodáinkkal, hanem azért is, mert itt valóban minden adott ahhoz, hogy a munkára fókuszálhassunk. Néha rászánok néhány percet arra, hogy figyeljem azok arcát, akik kimennek az épületből és azt látom, hogy túlnyomó többségük nyugodtabban, elégedettebben és mosolygósabban távozik, mint ahogyan megérkezett. Ha megtapasztaljuk azt, hogy milyen egészséges munkakörnyezetben dolgozni – ahol csökkenthető a stressz, valamint biztosítottak a fizikai és mentális egészség megőrzéséhez szükséges feltételek –, nagyon nehezen mondunk le erről.

Sajtóközlemény

TOP 5