Skip to main content

Nostradamus jóslat 2022 

Minden évben megjelenik a sajtóban, mit jövendölt az adott évre IX. Károly francia király udvari orvosa, Nostradamus (1503-1566), így ez az év sem kivétel, adott minderről hírt a History Channel.

Követői szerint Nostradamus sok mindent látott előre, például a francia forradalmakat vagy a világháborúkat éppúgy, mint Napóleon vagy Hitler hatalomra kerülését. De látta még az atombomba kifejlesztését, a Holdra szállást, a Kennedy-gyilkosságot és a szeptember 11-i terrortámadásokat is, hogy csak az ismertebb jóslatait említsük.

hirdetés

Hogy jóslataiból mi vált be valójában, mindig is a "szakmai" viták kereszttüzében állt, és áll, mióta világ a világ, így mindenki eldöntheti most (és decemberben), eddig mi vált be, és mi fog 2022-ben.

Nostradamus jóslatai, sötét jövő 2022-re

- Aszteroida

Az udvari orvos szerint "tűz esik majd az égből", mely megfogalmazásból valódi következtetést egykönnyen nem lehet levonni, a Földet elpusztítani képes kisbolygóról, világégésről beszélünk-e, vagy csak egy hétköznapi meteorit rajról esik szó. Bár szinte havonta felröppennek a hírek, miszerint egy aszteroida ismét megközelíti, megközelítette a Földet, a NASA szerint olyan kisbolygó, mely tényleges problémát okozhat, ha egyáltalán okoz, csak jóval később jelentkezhet, azaz kb. 100 évig biztosan nem fenyegeti az emberiséget a becsapódás. 

- Háború Európában

Pontosan nehéz következtetést levonni a tekintetben, hogy a híres látnok pont 2022-re gondol-e, hisz jóslatai rendkívül ködösek, így nehéz megjósolni, mikor és hol kezdődik el a háború, érinthet-e nukleáris katasztrófát. Nostradamus szövegeiben sokan a világgazdaság összeomlását is látni vélik, azaz a háborút ezen összefüggéseiben kell "értékelni".

- Éhínség és klímaváltozás

Éhínség sajnos mindig is volt és lesz a Földön, így akár úgy is fogalmazhatunk, hogy Nostradamus jóslata (részben már) bevált. A klímaváltozás jövendölése kapcsán azonban már tavalyra is hasonló jövendőléseket tett, így nehéz következtetést levonni, az ő általa jósolt éhínség milyen lesz, mikor és hol jelentkezik. Említi szövegeiben ugyanakkor, hogy a forróságtól megfőnek a Fekete-tenger halai, ez pedig nyilvánvalóan világ méretű éhínséget, pusztulást, népvándorlást jelenthet, melyet a háborúkkal, a világgazdaság összeomlásával, szökőárakkal, földrengésekkel párhuzamosan kell értelmezni.

- Mesterséges intelligencia

Követői szerint a "halhatatlan emberi agy" alatt, melyről Nostradamus ír, a mesterséges intelligenciát kell érteni, mely kétségtelen, hogy egyre nagyobb teret nyer életünkben. A tudós azonban sötét jövőt jósol, a gépek akár át is vehetik az uralmat az emberiség felett. Akár a Mátrixban...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Brett Sayles fotója a Pexels oldaláról

TOP 5