Skip to main content

Ha valamit rendeltél, vagy vásároltál otthonodba, valószínűleg nagy mennyiségű buborékos csomagolóanyag használatával óvják meg az ütődésektől. Bár a családok kedvenc elfoglaltságai közé szokott tartozni a buborékok kipattogtatása, érdemes átgondolni, vajon milyen hasznos szerepet tölthet be az a temérdek mennyiségű csomagolóanyag a szoba közepén.

Megmutatunk 9 ötletet, hogy milyen sokoldalúvá válhat ez az egyszerű anyag háztartásunk hatékonyabb működéséhez.

1, Tedd a fagyasztógépedet még hatékonyabbá!

Ha a buborékos csomagolóanyagot a fagyasztani kívánt élelmiszer közé rakod, azzal megakadályozod, hogy a meleg levegő beáramoljon a fagyasztóba minden egyes kinyitáskor. Ezzel a készülék hatékonyabbá válik, hiszen jóval kevesebb energiát használ fel a kívánt hőmérséklet eléréséhez.

2, Tartsd hosszabb ideig frissen az összes élelmiszert!

A termékek elválasztásához használj buborékos csomagolóanyagot ezzel hosszabb ideig őrizheted meg az élelmiszerek frissességét.

3, Szigeteld az üvegházadat!

Ha van téli kerted, vagy üvegházad, nagyon hasznos szolgálatot tehet a váratlanul hozzánk került buborékos csomagolóanyag. A téli időszakban sokkal hatékonyabban képes benntartani a meleg levegőt.

4, Védd meg az autód szélvédőjét a jegesedéstől!

Tegyél esténként egy réteg buborékos csomagolót az autód szélvédőjére, és töltsd a reggeleket mással, minthogy hosszú percekig kapargatod a jeget az üvegről.

5, Szigeteld le az ablakokat otthon!

Melegebbé teheted a lakásodat, ha csíkokat szabdalsz a csomagolóanyagból és beragasztod az ablakok illesztési pontjaiba.

6, Tartsd a virágokat melegen!

Használj vastagabb buborékos csomagolóanyagot télen a virágok, vagy a háztáji zöldség megóvására!

7, Egyszerűen csak őrizd meg a csomagoló, ahelyett, hogy kidobnád!

Ha eljön az ideje, hogy neked kell csomagolni valamit, vagy éppen költözéssel fáradozol, akkor jól fog jönni korábbi bölcs döntésed.

8, Add kölcsön a csomagolót és legyen egy jó napod!

Ha azt látod, hogy a szomszéd költözik, jó szolgálatot tehetsz neki, ha kölcsönadod értékes csomagolóanyag készletedet. Ezzel jó kapcsolatot alakíthatsz ki másokkal és segítséget is nyújtottál.

9, Add oda futárszolgálatoknak, költöztető cégeknek!

Számukra mindig jól jön az egyébként nem olcsó csomagolóanyag. Segítséged által talán kedvezőbb fuvardíjakat is nyerhetsz a jövőben.

Kép forrása: http://www.packagingdigest.com/photo/295/295845-Bubble_wrap.jpg

TOP 5