Skip to main content

 

Oltsd le a villanyt, ha a szüleid szexelnek! Vaskos humorú reklámfilmekkel népszerűsítik az energiatakarékosságot Németországban.

A német környezetvédelmi minisztérium legújabb reklámfilmjeiből két fontos dolgot tanulhatsz:

hirdetés

1. Ha te német tini vagy és éjszaka hazaérve véletlenül rajtakapod szex közben a szüleidet a nappaliban, akkor ne csak azért oltsd le a villanyt, mert ciki a helyzet! Ugyanis ha minden német háztartás öt százalékkal csökkentené energiafelhasználását, akkor Németország egy szénerőműnyi energiát spórolna. 

2. Nem kevésbé figyelemfelkeltő a második videó sem. Ha rövidebb ideig szellőztetsz, akkor akár egy zombitámadást is megúszhatsz, ugyanakkor a meleg sem távozik a lakásból.

Vannak bőven olyanok, akik szerint szégyen, hogy a német állam ilyen videókra költi az adófizetők pénzét. Ez is egy vélemény, az energiamegtakarítás sikere azonban nem az új technikai eszközökön múlik, mint ahogy sokan gondolnák, sokkal inkább a társadalom, az emberek szemléletformáláson. Kutatók szerint ugyanis megfelelő viselkedésminták elsajátításával akár 50 % összenergia is megspórolható lenne adott időszakon belül.

Forrás: Index és artsonline.hu

Forrás

Kép

TOP 5