Skip to main content

DIAN FOSSEY gorillák mentése örökbefogadás 

Különös lépésre szánta el magát a Redditen szerveződő kisbefektetők közössége. Idén a csoport alaposan felforgatta a Wall Streetet, és most sokan jótékonyságra fordították a pénzüket. A befektetők ugyanis 3500 gorillát fogadtak örökbe, hatalmas összeggel támogatva egy állatvédő szervezetet.

Mindössze hat nap alatt összesen 3500 gorillát fogadtak örökbe szimbolikusan a Reddit nevű internetes fórumon szerveződő kisbefektetők. Ők voltak azok, akik nemrég a GameStop és más vállalatok részvényeinek tömeges vásárlásával alaposan felforgatták az amerikai részvénypiacot.

hirdetés

Most pedig sokan úgy döntöttek, jótékonysági célra fordítják a pénzüket – írja a BBC.

A Reddit WallStreetBets (WSB) nevű fórumán szerveződő kisbefektetők ugyanis

ÖSSZESEN 350.000 DOLLÁRRAL TÁMOGATTÁK A DIAN FOSSEY GORILLA FUND INTERNATIONAL NEVŰ SZERVEZETET, MELYNEK CÉLJA, HOGY MEGVÉDJE A VESZÉLYEZTETETT HEGYI GORILLÁKAT.

A szervezet elnöke, Dr. Tara Stoinski érthető meglepettséggel köszönte meg a Reddit közösségének az adományt.

Kiemelte, egy tipikus hétvégén átlagosan 20 új „örökbefogadást" könyvelnek el, vagyis az elmúlt napok finoman szólva is szokatlanok voltak a szervezet életében.

Hozzátette,

BÁTRAN KIJELENTHETŐ, HOGY A REDDIT KÖZÖSSÉGE NEM SZÁMÍT A SZERVEZET HAGYOMÁNYOS TÁMOGATÓI BÁZISÁNAK, ÉPP EZÉRT VOLT KÜLÖNÖSEN MEGLEPŐ AZ ELMÚLT NAPOK ADOMÁNYOZÁSI HULLÁMA.

A WSB fórum az elmúlt időszakban egyébként hatalmas növekedést produkált, miután világszerte tömegek figyeltek fel a részvénypiaci felfordulásra. A WSB taglétszáma az év elején még csak 2 millió fő volt, de márciusra ez már fölment 10 millióig. A háttérben az állt, hogy a hagyományos befektetők számára teljesen logikátlan, tömeges részvényvásárlásokba kezdtek a kisbefektetők, alaposan összezavarva ezzel a nagybefektetőket és megkárosítva néhány nagy hedge fundot.

A gorillák támogatása mögött egyébként egy különös tényező is áll. A WSB kisbefektetői ugyanis gyakran hivatkoznak magukra „emberszabású majmokként", épp azért, mert nem „logikusan" fektetnek be, csupán „nyomkodják a gombokat". Az egyik reddites támogató úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy ő csak kivette a részét abból, hogy támogasson egy nagyszerű szervezetet, amely emberszabású majmokon segít.

Hozzátette,

az emberszabású majmok együtt erősek."

Nem ez volt az első eset, amikor a reddites befektetők jótékony célokra fordították a megszerzett profitot. Az elmúlt időszakban nyilvánosságra kerültek olyan esetek, amikor iskolákat támogattak, például zsírkrétákkal vagy élelmiszerrel.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5