Skip to main content

Lupa spanyol elektromos autó 

Egyre többen fognak elektromos autók gyártásába, legyenek azok gazdaságos járművek vagy 1000 lóerő feletti szuperautók. Most éppen a LUPA jelentette be az új autóját, mely 2023-ban érkezhet.

A spanyol LUPA 2023-ban tervezi piacra dobni az elsősorban városi közlekedésre tervezett E26-ot, valamint egy elektromos kisteherautót, majd később felvesz a kínálatába egy B-kategóriás SUV-t is.

hirdetés

A BARCELONAI SZÉKHELYŰ CÉGNEK NEM LESZNEK MÁRKAKERESKEDÉSEIK, HANEM JÁRMŰVEIT AZ INTERNETEN KERESZTÜL ÉRTÉKESÍTI, MELYHEZ EURÓPA-SZERTE EGY JAVÍTÓMŰHELYHÁLÓZAT CSATLAKOZIK MAJD.

Ez a magyarázata annak, hogyan tudják a költségeiket ilyen alacsonyan tartani. Egy másik különlegesség, hogy a járműveiket akkumulátor nélkül is meg lehet majd vásárolni, amire már máshol is találunk példát.

A jármű várhatóan 20 ezer euróért (kb. 7,2 millió forint) vásárolható majd meg.

Az E26-nak lesz egy 117 lóerős villanymotorja, melyet egy 42 kilowattórás lítium-ion akkumulátor hajt.

EZ A WLTP CIKLUS SZERINT 300 KILOMÉTERT MEGHALADÓ HATÓTÁVOLSÁGOT BIZTOSÍT, 100 KILOMÉTERES ÓRÁNKÉNTI SEBESSÉGRE PEDIG 9 MÁSODPERC ALATT GYORSUL MAJD FEL.

Kapacitásának 80 százalékára 28 perc alatt feltölthető lesz egy 100 kilowattos egyenáramú gyorstöltő pont használatával, míg egyfázisú otthoni fali töltővel ez az idő 8 óra lesz.

Az E26 a leggazdaságosabb elektromos jármű lehet  a piacon, tisztességes hatótávolsággal és megfelelő teljesítménnyel. Ebben a kategóriában az eddigi legnagyobb vetélytársa a Dacia elektromos járműve lehet, melyet jövő tavaszra várnak.

Forrás: Diariomotor.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép forrása: LUPA

TOP 5