Skip to main content

Kia tűzveszély 

A Kia Motors vállalat több ezer Sportage terepjárót és Cadenza szedánt hív vissza annak érdekében, hogy megoldja a problémát, amely a járművek kigyulladását okozhatja. Az autógyártó figyelmeztette a tulajdonosokat, hogy a járműveikkel a szabadban parkoljanak.

A Kia szóvivője azt közölte, hogy a cég USA-ban 380 ezer járművet hív vissza, mert az autók fékrendszerének részét képező hidraulikus elektronikus vezérlőegység (HECU) rövidzárlatot okozhat.

hirdetés

A probléma kiküszöböléséig külön felhívták a figyelmet arra, hogy ne épületeken belül parkoljanak a tulajdonosok, mivel az alkatrész tüzet okozhat a motortérben.

A VISSZAHÍVÁS A 2016. JÚNIUS ÉS 2019. JÚNIUS KÖZÖTT GYÁRTOTT CADENZA SZEDÁNOKAT ÉS A 2015. DECEMBER ÉS 2020. OKTÓBER KÖZÖTT GYÁRTOTT SPORTAGE TEREPJÁRÓKAT ÉRINTI.

A vállalat szóvivője hozzátette, hogy jelenleg nincs tudomásuk olyan esetről, amit a fentebb említett rövidzárlat okozott volna a járművekben, viszont a tűzveszély fennálló lehetősége és a cég autóiban az elmúlt években gyakran előfordult tűzesetek miatt a Kia visszahívja ezeket a modelleket.

TAVALY ÉV ELEJÉN HYUNDAI 430 EZER ELENTRA MODELLT RENDELT VISSZA TŰZVESZÉLY MIATT, KÉSŐBB ŐSSZEL PEDIG A KIÁVAL EGYÜTT 591 EZER JÁRMŰVET KELLETT VISSZAHÍVNIUK A FÉKFOLYADÉK SZIVÁRGÁSA VÉGETT.

Az Associated Press becslése szerint 2015 óta több mint hatmillió Hyundai és Kia által gyártott autót hívtak vissza tűzveszély vagy motorhiba miatt. Mindezek ellenére a két vállalat még nincs a „legtöbbször visszahívást elrendelő autómárkák" toplistáján - derült ki az ISeeCars.com felméréséből.

A fentebb említett járműmodellek tulajdonosait a koreai autógyártó vállalat április 30-ig fogja értesíteni.

A cég szerint addig érdemes arra figyelni, hogy a probléma előjele lehet, ha kigyullad a műszerfalon a motorhibát jelző lámpa fénye, valamit az is árulkodó jel lehet, ha a motortérből füst száll fel, vagy égett szagot lehet érezni az utastérben.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: KIA

TOP 5