Skip to main content

Didi kínai fuvarmegosztó Amerika 

A Didi kínai fuvarmegosztó óriás az USA-ban tervez részvényeket kibocsátani, amivel több mint 4 milliárd dollárnyi tőkét szerezhet a befektetőktől. Ezzel a vállalat az idei év egyik legnagyobb kezdeti nyilvános részvénykibocsátást hajthatja végre.

Hatalmas üzletre készül az USA-ban a Didi kínai fuvarmegosztó óriás.

hirdetés

A vállalat a hivatalosan benyújtott dokumentumok szerint 288 millió darab amerikai letéti bizonylatot (American Depository Share, ADS) tervez kibocsátani az amerikai tőzsdén. Az ADS olyan forgatható értékpapír, amely egy külföldi vállalat részvényeit képviseli.

A KIBOCSÁTOTT PAPÍROK 72 MILLIÓ DARAB A OSZTÁLYÚ HAGYOMÁNYOS RÉSZVÉNYNEK FELELNEK MAJD MEG – írja a CNBC.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek beadott dokumentáció szerint a Didi 13-14 dollár közti árfolyamon dobná piacra a papírjait, amivel a vállalat értéke 60 milliárd dollár lenne.

Amennyiben a skála felső végén értékesítenék a részvényeket, úgy a kibocsátás több mint 4 milliárd dolláros tőkeemelést jelentene a kínai cégnek. Ezzel pedig a Didi az egyik legnagyobb kezdeti nyilvános részvénykibocsátást (IPO) hozná tető alá ebben az évben.

A 2012-BEN ALAPÍTOTT DIDIT JELENLEG AZ ÖT LEGNAGYOBB STARTUP KÖZÖTT JEGYZIK A VILÁGBAN, ÉS OLYAN BEFEKTETŐK ÁLLNAK MÖGÖTTE, A SOFTBANK, AZ UBER VAGY A TENCENT.

A Didi tavaly 21,6 milliárd dolláros bevételt ért el a beszámolója szerint, és az elmúlt negyedévben már nyereségről számolt be. Vagyis biztos, hogy a befektetők árgus szemekkel figyelik majd a nagy üzletet.

Bár az IPO egyelőre stabilnak tűnik, a múlt héten a Reuters arról számolt be, hogy a kínai versenyhatóság (SAMR) vizsgálja, hogy visszaélt-e a piaci erőfölényével.

Az Ant Group tavaly megtámadott IPO-ja után pedig egyesekben felmerült, hogy akár a Didi üzlete is kétségessé válhat, de a most benyújtott dokumentációk inkább arra utalnak, hogy zöld jelzést kaphat a fuvarmegosztó.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

TOP 5