Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Bővebben: Egy nagy sziget, amely csak megújuló energiaforrásokkal működik 

Tasmania a globális energiapiac éllovasa, mivel a sziget 100 százalékban megújuló energiaforrásokból tartja fenn magát. Ráadásul azt is elérte, hogy nettó nulla legyen az üvegházhatású gázok kibocsátása. Az Ausztráliához tartozó kis állam jövője az egész világnak irányt mutathat.

 

Bővebben: Egy papírgyártó forradalmasítaná az akkumulátorgyártást 

Az elektromos autókhoz is használt akkumulátorok jövője jelenleg a globális energiapiac egyik legizgalmasabb kérdése. Sokan igyekeznek megoldani az energiatárolás és a hatékonyság problémáit, ám egy japán papírgyártó cég most egészen különös megoldási javaslattal állt elő.

 

Bővebben: Ezek most a világ legnagyobb olajvállalatai

Két kínai vállalat vezeti a világ legnagyobb olaj- és gázvállalatainak listáját. A két cég együtt több mint 500 milliárd dolláros bevételt produkált 2020-ban, megelőzve olyan óriásokat, mint a Saudi Aramco vagy a BP.

 

Bővebben: Magyarországon indul Európa első, használt klímagáz-kereskedési platformja 

A RETRADEABLES Európa első F-gáz piactere, amely a használt klímagázok kereskedését teszi lehetővé. Az EU által finanszírozott Life3R projekt keretében létrehozott RETRADEABLES a visszanyert klímagázok körforgásban tartásával fenntartható alternatívát kínál a hűtőközeg-ellátás biztosítására. A Magyarországon most elindított RETRADEABLES az egyedüli európai online platform, amely a visszanyert hűtőközegek körforgásos gazdaságán alapul.

 

Bővebben: Környezetvédelem és építőipari innováció egyben: Famentes zsaluzás 

Az elmúlt években az építőipar területén is egyre gyakrabban jelennek meg olyan modern környezetkímélő technológiák, amelyek fókuszában a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás vagy éppen az élőmunka hiányra adott válasz ihlette megoldások állnak. Ezek az innovációk pedig a zsaluzás területét sem hagyták érintetlenül, sőt a zsalutechnológiák piacán a zöld technológia nem is újkeletű, hanem emberi léptékben számolva már nagykorú megoldás. Ilyen például a MEVA kínálatában található műanyag zsaluhéj, amely az építkezéseken szükséges fafelhasználás jelentős csökkenésében tölt be központi szerepet már évtizedek óta.

 

 

Hírlevél

Értesüljön időben oldalunk újdonságairól. Iratkozzon fel SPAM-MENTES népszerű cikkeinket tartalmazó hírlevelünkre.