Skip to main content

videójáték utajovobe.eu 

Az NPD Group elemzése szerint az amerikaiak 2020 első negyedévében 10,9 milliárd dollárt költöttek videójátékokra, ez pedig új rekordot jelent.

Az eredményhez mindenképpen hozzájárul a járvány miatti bezárkózás, valamint az is, hogy több olyan játék jelent meg az év első három hónapjában, amelyeket sokan már régóta vártak.

hirdetés

Elemzők szerint a január és március közötti időszakot a második negyedéves adatok minimum megközelítik, de van esély arra is, hogy ismét rekordot dönt az amerikaiak videójáték-vásárlása.

Természetesen ez a kijárási korlátozásokra vezethető vissza, azonban az is fontos, hogy az első negyedévben olyan játékokat dobtak piacra, mint az Animal Crossing: New Horizons, a Doom Eternal és az MLB the Show 20.

A konzolok közötti versenyt az első negyedévben a Nintendo nyerte meg. Az ő hardvereikre 770 millió dollárt költöttek el a vásárlók.

Valójában az egész iparágat ők húzták, hiszen a Nintendo Switch eladásai egyenlítették ki a PlayStation és az Xbox eladásainak drasztikus visszaesését, amelynek oka, hogy csak az év vége felé jelenik meg a Sony és a Microsoft új generációs játékkonzolja.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5