Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az NVIDIA vezérigazgatója, Jensen Huang nemrégiben részt vett a CadenceLIVE Silicon Valley 2024 rendezvényen, ahol érdekes kijelentést tett. 

Azt állította, hogy a humanoid robotok hatalmas népszerűségre tesznek szert az elkövetkezendő években nemcsak az iparban, hanem a lakosság körében is, adott erről hírt Android Headlines.

hirdetés

Háztartási robot

Az indoklásában kifejtette, hogy egyre nagyobb szükség mutatkozik az AI robotok gyártására, így a növekvő kereslet forradalmasítani fogja az iparágakat, és megváltoztatja a munkavégzés módját is. A folyamat hatással lesz a háztartási robotok fejlesztésére is, tömegével gyárthatják ezeket az eszközöket.

Mi az ár?

A vezérigazgató közvetve megjósolta a közelgő humanoid robotok árát is. Szerinte egy olcsó autót 10 000-20 000 dollár körüli összegért vehetünk meg, és hamarosan ugyanennyiért kaphatunk majd egy humanoid robotot is. Állítása szerint az adott környezetben sokkal értelmesebb és sokoldalúbb lehet robotokat beszerezni az olcsóbb autókkal szemben.

Nem lesznek nagyon drágák

Ha a múltbeli trendeket nézzük, a vezérigazgató jóslata közelít a valósághoz. Elon Musk korábban azt mondta, hogy a készülő humanoid robotjuk, az Optimus ára 25 000 dollár körül lesz. Ne feledjük, hogy ez az első generáció, és az ár várhatóan csökkenni fog az idő előrehaladtával.

Az NVIDIA is dolgozik a Project GR00T-n, ami a humanoid robotok alapmodellje lesz, és ha figyelembe vesszük a vezérigazgató megjegyzését, akkor biztosan nem lesz lehetlen megfizetni az árát.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy kínai autógyárban már humanoid robotok végzik a tesztelést - Videó!

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

2024-ben már 10.000 humanoid robotot gyárt egy amerikai cég

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: enio képe a Pixabay -en.

TOP 5