Skip to main content

A háztáji program nyitányaként száz mázsa vetőburgonyát adott át a helyieknek Szabó Csaba miniszteri biztos és Kerepes nagyközség polgármestere, Franka Tibor.

A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók a kötelező regisztrációt követően az önkormányzat épülete előtt vehették át a munkára ösztönző támogatást.

A település vezetője hangsúlyozta: minden kerepesi kaphat a vetőburgonyából, aki igény tart rá és vállalja a háztáji munkát. A miniszteri biztos megjegyezte: a falusiak ezáltal nem segélyt kapnak.

Az a kormányzati cél, hogy mindenki önmagát patronálva gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén.

Százezer családot szeretnénk bevonni a háztáji feltámasztását szolgáló projektbe – közölte Szabó Csaba, egyben reményét fejezte ki, hogy a magyar vidék ezáltal visszanyerheti hagyományos arculatát. A nagy tradíciókkal rendelkező, de jelenleg csupán szórványosan működő rendszer beindításához kormányzati szerepvállalás szükséges.

A miniszteri biztos szerint optimizmusra adhat okot, hogy országszerte már mintegy 850 önkormányzat jelentkezett a programban való részvételre. Hozzátette: Ez az ágazat lehet a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontja.

Bővebb információ, pl. hogy szaporítóanyagot, tenyészállatot, hízóalapanyagot hogyan lehet igényelni, kiderül a videóból

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/hirek/haztaji-program-kerepesi-nyitany

Fotó: Pelsőczy Csaba

TOP 5