Skip to main content

Szeretnétek egy nagy paradicsom ültetvényt? Egyetlen növény is elegendő lehet egy család szükségleteinek ellátására, a lényeg az, hogyan neveljük fel a palántát. Sok különböző módszert próbáltunk már ki… kezdve azzal, hogy egyszerűen csak ledugtuk a növényt a földbe.

Kedvenc módszerünk viszont az, ami tényleg vizet is szállít a gyökerekhez. Ez egy olyan módszer, amelyet igényeinknek megfelelően alakítottunk ki, tippeket használva fel a “How to Grow World Record Tomatoes” c. könyvből. Ily módon, könnyedén 1.8 m- 3,4 m magas paradicsom növényünk lehet minden évben… szervesen, természetesen!

Először vettem egy pár méter vízelvezető csövet (pl. egy PVC csövet) és lyukakat fúrtam bele, 15 cm-es távolságra. Miután az ágyat felszántottuk, ásunk egy lyukat mindkét oldalon ahol a paradicsom növényt ültetnénk.

Tegyünk egy hosszú csövet a lyukba. Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe! Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Legjobb, ha van pár olyan ketrecünk, amelyek kétszer olyan magasak, mint a legnagyobb növényünk. (Egyes fázisokról fotók itt láthatók: http://naturahirek.hu/hogyan-legyen-rekord-nagy-paradicsomunk/)

Próbáld ki ezt a módszert a nyáron! Nem fogod elhinni, hogy milyen mélyre megy majd a víz a gyökerekhez, és hogy milyen hihetetlenül befolyásolja majd a paradicsom fejlődését. Kicsi, boltban vásárolt ketreceink voltak eddig a paradicsom növényeinkhez, de most, miután ezt a módszert alkalmazzuk, feltétlenül szükségünk van izmos, egyedi ketreceinkre.

Most már csak annyit kell tennünk, hogy a csövek tetejére tölcsért illesztve esővízzel meglocsoljuk növényeinket, vagy hagyjuk, hadd végezze el a munkát maga az eső. 

Kapcsolódó anyagaink: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/3062-hodito-utjara-indult-a-noveny-torony

További hasznos információk: http://pinterest.com/lvcookielee/vegetable-herb-garden/

Forrás: http://naturahirek.hu/hogyan-legyen-rekord-nagy-paradicsomunk/

TOP 5