Skip to main content

Magas rangú rendőrtisztek és politikusok védelmezik a székelyföldi famaffia tevékenységét, állítja Hans Hedrich, a Fenntartható Segesvár Egyesület alelnöke.

A székelyföldi rendőrség magas rangú tisztségviselői, köztük Radu Sandu Moldovan, a Hargita megyei rendőr-főfelügyelő és felettese, Mircea Duşa miniszter a székelyföldi famaffia mentorai, de a rablógazdálkodást végző fakitermelők kéz a kézben dolgoznak az alacsonyabb rangú rendőrökkel is – állítja Hans Hedrich, a Fenntartható Segesvár Egyesület egyik tagja, ki a Csík­szeredai Polgártárs Alapítvány megbízásából végzett kutatásokat és szerzett be tanúvallomásokat ez ügyben.

A rendőrség és a famaffia összefonódása nem új, jeleit évek óta mind szakmai feletteseik, mind a köznép megtapasztalta, de az mégiscsak furcsa, hogy Hargita megyében olyan rendőrparancsnokot tartanak évek óta, akit 1985 és 1999 között a helyi milícia verőlegényeként tartottak számon, s akinek most karrierjét a maroshévízi származású, ugyancsak nem makulátlan múltú Mircea Duşa szocdem miniszter egyengeti.

Hans Hedrich büntetőfeljelentést kíván tenni a székelyföldi famaffia ügyében.

Videó az elhangzott vádakról itt tekinthető meg: http://erdely.ma/mozaik.php?id=142893&cim=rendortisztek_es_politikusok_a_szekelyfoldi_famaffia_mentorai_video

Háromszék/Duna Tv

Forrás: http://erdely.ma/mozaik.php?id=142893&cim=rendortisztek_es_politikusok_a_szekelyfoldi_famaffia_mentorai_video

TOP 5