Skip to main content

Vályogházakat építenek közfoglalkoztatottak a baranyai Gilvánfán, az év végére elkészülő nyolc épület mintegy 69 millió forintba kerül.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szerint a szociális célú, 42 négyzetméteres családi házak 20 ember napi 8 órás munkájával, helyben készített vályogtéglákból, a helyi lakosság számára épülnek.

A pecsma.hu emlékeztet: a sellyei kistérséghez tartozó Gilvánfa 380 fős lakosságának 99 százaléka roma. A településen az önkormányzat az egyetlen foglalkoztató, az álláskeresők száma 48, közülük 14 tartós munkanélküli, foglalkoztatást helyettesítő támogatást 16-an kapnak, a közfoglalkoztatásban 104-en vesznek részt.

Az önkormányzat és a munkaügyi központ úgy véli, a vályogvető projekt keretében a közfoglalkoztatottak hasznos munkát végeznek, a várhatóan december közepére elkészülő házak pedig további hasonló ingatlanok építését, felújítását indíthatják el Gilvánfán és más településeken.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, aki a napokban látogatást tett Gilvánfán, elmondta: „Bízom abban, hogy Magyarországon három-öt év múlva nem arról kell beszélni, hogy a közfoglalkoztatásban hogyan kell 300 ezer embernek munkalehetőséget biztosítani, hanem arról, hogy a versenyszférában egyre többen dolgoznak, és a most létrejövő szociális szövetkezetek, gazdaságok képesek lesznek önfenntartóvá válni″ – tette hozzá az államtitkár.

Forrás: http://index.hu/belfold/2013/07/13/valyogot_vet_a_baranyai_kozmunkas/

Kép forrása: http://orientpress.hu/115921

TOP 5