Skip to main content

2013. február 16-án, szombaton került sor első ízben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állatvédő szervezetek találkozójára, melynek szervezője a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány volt, helyszíne pedig az Állatbarát Alapítvány Állatotthona.

A rendezvényen öt megyei állatvédő szervezet vett részt, melynek apropója az „Együtt az állatok védelmében - Menhelyek egymás között” elnevezésű program volt. A szervezők részéről Bornemisza Andrea az Állatbarát Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dankó Dóra, az Állatbarát Alapítvány Állatotthon vezetője és Lisovszki Tamás, gazdasági vezető, a PCAS- Pets' Care Állatmentő és Környezetvédő Segélyegyesület részéről Vidra Betty, egyesületi elnök és Rácz Gabriella, egyesületi alelnök, a Kisherceg Állatmentő Egyesület részéről Simon Emese, a kisvárdai Ugat-lak Közhasznú Alapítvány részéről Dér Enikő és a mátészalkai Összefogás az Állatokért Alapítvány képviseletében pedig Kiss Anita vett részt a jó hangulatú találkozón.

Vendégelőadóként Haba Gábor látta el hasznos tanácsokkal és ötletekkel a helyi szervezeteket, az ország talán legeredményesebb állatvédő szervezete, a budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány képviseletében.

Bornemisza Andrea az Állatbarát Alapítvány Kuratóriumának elnökének megnyitója után a résztvevők bemutatták az általuk képviselt szervezetek tevékenységeit, sikereit, eredményeit.

Ezután Haba Gábor, „Példaértékű állatvédelem” című előadása következett melyben az egyik legrégebben működő állvédő szervezetük, a Rex Kutyaotthon Alapítvány által már bejárt út buktatóiról és lehetőségeiről beszélt. Megosztotta tapasztalatait az állatok begyűjtésétől, azok gondozásán, ellátásán át a befogadó személyekhez való juttatásukig. Szó volt az általuk létrehozott Állatsziget létrejöttéről, céljairól, feladatairól, a szervezési nehézségek megoldásáról, az önkéntesek koordinálásáról, az oktató és fejlesztő munkáról.
Kitért a reklám és marketing fontos kérdéseire hiszen ezen alapítványok nem rendelkeznek az adományokon kívül semmilyen bevétellel. Ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben a talpon maradáshoz, átgondolt reklámstratégiákkal kell rendelkezniük. Az adózók 1%-os adófelajánlása az alapítványok egyik jelentős, ha nem a legjelentősebb bevételi forrása. Amelyik szervezet jogosult ennek felhasználására annak most kell lépnie.
Előadása végeztével Haba Gábor az allapítványa által felajánlott, az állatoknak szóló ajándékokkal (játékok, egészségügyi felszerélesk, stb.) kedveskedett a megjelent szervezetek képviselőinek.

Az utolsó napirendi pontban a „Megyei állatvédelmi szervezetek együttműködésének lehetőségei” témaköréről beszélt, Dankó Dóra az Állatbarát Alapítvány Állatotthon vezetője.
Ez a téma a közös cél és a közös problémák megoldásának lehetőseginek keresése miatt gyorsan kötetlen hangvételű beszélgetésbe fordult. A szervezetek képviselői hasznos tanácsokat adtak-kaptak és több ponton megtalálták a sikeres együttműködés lehetőségeit, hisz szűkös anyagi és humán erőforrásaikat egyesítve talán hatékonyabban, eredményesebben léphetnek fel az állatok védelmében.

Búcsúzóul a vendéglátó szervezet képviselője is átadta köszönőajándékait a megjelenteknek és a jelenlévők megállapodtak abban, hogy rövidesen újra összeülnek tovább erősítve az összefogást a megye állatainak védelmében.

további képek >>>

Forrás: http://www.jogazdi.hu/index.php/allatvedelem/249-osszefogtak-a-megyei-allatvedo-szervezetek

TOP 5