Skip to main content

A Zöld SzékelyFöld Egyesülethez az elmúlt évek során számtalan esetben érkeztek be kérdések különböző környezetvédelemhez kapcsolódó témával kapcsolatban.

Lehetett a hulladék témaköréhez, beruházások engedélyeztetéséhez, környezeti neveléshez kapcsolódó kérdés vagy bármilyen más probléma, igyekeztünk a lehető legteljesebben megválaszolni azokat. 2011-től az egyesület pártoló tagja a magyarországi Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (Kötháló), ezáltal betekintést nyerhettünk a Magyarországon immár 15 éve működő környezeti tanácsadói munkát végző civil szervezetek munkájába.

Az idei évtől célunk nagyobb hangsúlyt fektetni erre a tevékenységre, külön program keretében foglalkozni a felmerülő kérdésekkel, ezáltal elősegíteni azt, hogy a lakosságban felmerülő, környezetvédelemhez kapcsolódó kérdések válaszra találjanak. Az elkövetkező időszakban az egyesület honlapján egy külön felületet hozunk létre, melyen megtekinthetőek lesznek az embereket leginkább foglalkoztató kérdések. Az érdekeltek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen tehetik fel kérdéseiket.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy ezt a tevékenységet az egyesület a meglévő programjai mellett teljes mértékben önkéntesen vállalja. Ebből adódóan szeretnénk elkerülni azokat a helyzeteket, amikor a kérdező elégedetlenségét fejezi ki egy adott helyzet kapcsán, de nem hajlandó semmit sem tenni annak megoldásáért, hanem az egyesülettől várja annak megoldását. Ilyenképpen pár nap alatt a szervezet erőforrásait hónapokra le lehet kötni, ezért bízunk benne, hogy sikerül előmozdítani a lakosságban azt a vágyat, hogy ő maguk is vállaljanak részt a régiót érintő problémák megoldásában, amennyiben szükséges, a mi segítségünkkel.

Egy ilyen program véleményünk szerint teljesen újat hoz a térségbe, elősegíti azt, hogy a környezetvédelemre érzékeny emberek választ találjanak kérdéseire, illetve több információval rendelkezzenek az emberek az őket is érintő intézmények, cégek beruházásaival kapcsolatban.

Forrás: http://zoldszekely.ro/ujdonsagok.php?id=293

TOP 5