Skip to main content

Visszaadta a véletlen neki ajándékozott gyémántgyűrűt egy hajléktalan Washingtonban, az utcán élő férfi végül ebből gazdagodott meg.

Billy Ray Harris az utcán kéregetett, amikor egy nő adományt dobott a gyűjtődobozába. Később a férfi a pénz mellett egy gyémántgyűrűt is talált a dobozkában. Eközben Sarah Darling is észrevette, hogy véletlenül elajándékozta a jegygyűrűjét. A nő később visszament a hajléktalanhoz, aki legnagyobb meglepetésére visszaadta a gyűrűt.

Sarah Darling viszonozni szerette volna a nem mindennapi gesztust, ezért egy internetes adományozóakciót indított, amely során közel 100 ezer dollárt, azaz majdnem 22 millió forintot gyűjtöttek össze a becsületes hajléktalannak.

(Szerkesztő megjegyzése: Bill Ray Harris gondolkodása azért példás számunkra, mert kétségtelenül nem az előnyt, a profitot hajszoljta, noha minden további nélkül értékesíthette volna a gyűrűt, és abból akár meg is teremthette volna a számára szükséges megfelelő életfeltételeket. Az ilyen fajta gondolkodás, avagy a mögötte lévő tudás pedig nagyon kell azoknak a leendő vezetőknek, akik ma még pelenkában vitézkedve ki kell, hogy alakítsák a fenntarthatóságot. Más lehetőségünk uis nincs.)

A videó itt érhető el: http://liveinfo.blog.hu/2013/02/27/gyemantot_adott_vissza_a_hajlektalan?utm_source=ketrec&

Forrás: http://liveinfo.blog.hu/2013/02/27/gyemantot_adott_vissza_a_hajlektalan?utm_source=ketrec&

Kép forrása: http://www.theaustralian.com.au/news/world/the-honesty-of-homeless-kansas-man-billy-ray-harris-has-been-met-with-rich-reward/story-fnb64oi6-1226585760870

TOP 5