Skip to main content

Június 25-én Brüsszelben Magyarországot nagyvállalati kategóriában az E.ON Hungária Csoport, KKV kategóriában dr. Czinki László vállalkozó képviselte. A díjért zajló nemzeti versenyt hazánkban a KÖVET Egyesület koordinálta.

Az első Európai CSR Díjat az EU Bizottság alapította a CSR Europe és a Business in the Community közreműködésével a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatok népszerűsítése érdekében. A díjra partnerszervezeteken keresztül 28 országból, közöttük Magyarországról is lehetett pályázni. Minden nemzeti partnerszervezet – hazánkban a KÖVET Egyesület – kkv és nagyvállalati kategóriában hirdetett győztest a legjobb, partnerségben megvalósuló, innovatív és nagyhatású CSR-pályázatok között. 2013. április 18-án a KÖVET által szervezett CSR Piac kiállításon nyílt zsűrizésen dőlt el, hogy melyek a legjobb hazai CSR-projektek, amelyek Brüsszelben is bemutatkozhatnak.

Antonio Tajani, az Európai Bizottság ipari és vállalkozási biztosa, az EB alelnöke a díjátadón hangsúlyozta: „A nyertes vállalatok figyelemreméltó munkája rávilágít a legjobb európai CSR- gyakorlatokra, amelyekből kiderült, hogy a társadalmi felelősségvállalás stratégiai megközelítése egyre fontosabb a kkv-k és a nagyvállalatok számára”.

Európai CSR Díj nagyvállalati kategóriájában az E.ON Hungária Csoport Háló programja nyert, melynek célja a rezsifizetési nehézségekkel küszködő családok támogatása. KKV kategóriában dr. Czinki László magánvállalkozó óvodai környezeti nevelés programja győzött. A június 25-i brüsszeli gálán a piacszerűen berendezett Wild Galleryben tartottak prezentációt kezdeményezéseikről az Európa minden szegletéből összesereglett cégek képviselőivel együtt. A bemutatkozó után a győztesek az Európai Bizottság vezető képviselőitől vehettek át oklevelet.

A magyar delegáció tagja volt még Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója és dr. Győri Zsuzsanna, a KÖVET Egyesület CSR-szakértője. „Számomra a díjátadó és a bemutató legfőbb üzenete az volt, hogy az érintettek igényeire való odafigyelés, a kreativitás és az együttműködés a fennálló környezeti és társadalmi problémákra értékes, hasznos és sokszínű megoldásokat képes életre hívni. A Golden Bookban összegyűjtött és bemutatott jó gyakorlatokból más vállalatok is tanulhatnak, inspirációt szerezhetnek, így definiálhatjuk újra a gazdaság társadalmi szerepét” – mondta dr. Győri Zsuzsanna.

A 60 nemzeti győztes CSR-intézkedése megtekinthető ITT a Golden Book c. tanulmánykötetben.
(BrandTrend)

Forrás: http://socialbranding.hu/2013/07/15/brusszelben-kapott-elismerest-ket-magyar-csr-projekt/

TOP 5