Skip to main content

BK Pénzügyi Tanácsadó Kft hitelközvetító legolcsóbb bankhitel 

Aki lakást vagy házat venne, és nincs elég pénze, azaz hitelt is felvenne, azt elsősorban az érdekli az adásvételi szerződés megkötése előtt, hitelképes-e, és ha igen, milyen feltételekkel veheti fel a kölcsönt.

Hogy a kellő iformációt beszerezze, általában a számlavezető bankjához fordul, hisz ha régóta ott vezeti a számláját, azt feltételezi, a saját bankjától kaphat legolcsóbban hitelt. Ez azonban az esetek döntő többségében egyáltalán nem így van, adta hírül nemrég a BK Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A bankok között éles a verseny, mióta világ a világ, egyre jobb és jobb feltételekkel adnak hitelt nem csak régi, hanem új ügyfeleiknek is, és e körben bizony elcsábíthatják más hitelintézetektől az addig ott szolgáltatást igénylő ügyfeleket.

Azt, hogy mely bank adja legolcsóbban a hitelt, a leendő adós nehezen tudja követni, hisz az információk, ismerve a gyakorlatot, nem egykönnyen szerezhetők be. Csak képzeljük el, munkaidőben milyen nehéz és időigényes lenne a 10 hazai nagyobb bankot végigtelefonálgatni, és leegyeztetni velük a hitelfeltételeket, mibe kerülne a kölcsön, elég-e a havi törlesztőrészlethez a havi fizetés, milyen iratokra és adatokra van szükség, stb. Erre egy átlagos munkavállalónak manapság se ideje, se ereje, az első egyeztetés félórát ugyanis legalább igénybe vesz, és ezt még követheti több is.

A probléma megoldásán ugyanakkor egy hitelközvetítő könnyen segíthet, hisz naprakész informiókkal szolgálhat az ügyfelének az összes bank ajánlatáról, ráadásul a szolgáltatása ingyenes, hisz a hitelközvetítők jutalékát a bankok, és nem az ügyfél fizeti. A hitelközvetítő a vonatkozó jogszabály tükrében az ügyfélnek hármas ajánlatot kell, hogy küldjön, mely a három legolcsóbb bankhitelről adja meg az összes információt, így a leendő adós könnyen eldöntheti, mely banknál érdemes hitelt igényelnie. Emellett erre irányuló kérdés esetén arról is tájékoztatást kaphat, a számlavezető bankja ott van-e az első három ajánlatban, vagy ha nincs, ott mennyivel drágábban vehetne fel kölcsönt. Az eltérés, nem titok, de akár milliós is lehet.

De nézzük a számokat!

Ha egy házaspár használt lakás vásárolna, és ehhez (2021. 09. 25-én) 20 M forintot szeretne felvenni 20 évre 400.000 Ft összjövedelem mellett úgy, hogy a kamat végig fix legyen, - az ingatlan vételára pedig 40.000.000,-Ft -,

- az első banknak 30.607.735 forintot kell végül visszafizetnie,

- míg a harmadiknak 31.185.227,

- a hetediknek pedig 34.078.553 forintot.

A különbség tehát milliókra rúghat, jelen esetben az első és a hetedik ajánlat között 3.470.818,-Ft az eltérés. Azaz ha az ügyfelek a hetedik banknál veszik fel a hitelt, több, mint hárommillió forintot bukhatnak, ha azonban az első banknál igénylik a kölcsönt, nyerő helyzetbe kerülhetnek. A gyakorlat tükrében az mondható el, hogy az ügyfelek általában nem vagy csak nagyon ritkán vezetik annál a banknál a számlájukat, mely a legolcsóbb ajánlatot adja, a legtöbb esetben pedig nincsnek benne még az első három ajánlatban sem.

Ha Ön is szeretné tudni, mely banknál érdemes hitelt felvennie, vagy egyéb kérdése lenne, írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy írjon Messengeren, egy tanácsadó rövidesen felkeresi.

BK Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A BK Pénzügyi Tanácsadó Kft. Bankmonitor partnerként lakossági és céges ügyfeleket egyaránt kiszolgál. Leginkább azonban lakáshitelek és személyi kölcsönök közvetítésével foglalkozik, ide értve a babaváró vagy a CSOK hitelt is.

A kép forrása: BK Pénzügyi Tanácsadó Kft - pixabay

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5