Skip to main content
Liang Si egyetemi felvételi

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

1983 óta számtalanszor próbálkozott egy kínai férfi, hogy felvételt nyerjen az egyetemre, eddig azonban nem sikerült neki, írja BBC. 

Liang Si immáron 56 éves, ennek ellenére idén júniusban is, akárcsak a megelőző években, arról kapott értesítést az egyetemről, hogy a felvételi vizsgája megint csak nem sikerült.

hirdetés

458 pontot kellett volna elérni

A vizsgán 750 pont az összpontszám, melyből elég csak 458-at elérni, a férfinek azonban csak 424 jött össze, így nem vághatott bele az egyetemi tanulmányaiba.

A kínai sajtó rendre hírt ad a kudarcokról, így történt ez idén is, hisz Liang már egyfajta celebnek számít az ázsiai országban.

A férfi elkeseredetten nyilatkozott a médiának, felvetve azt is, hogy lehet, jövőre már nem próbálkozik.

Elmondta még azt is, hogy szeretné, ha értelmiségi válhatna belőle, ez az álma, aminek a beteljesüléséért egész Kína drukkol. Évről évre.

Liang korábban egy olyan gyárban dolgozott, mely tönkrement, ezért saját vállalkozást indított. Az üzlet jól ment, minek következtében meggazdagodott, így némileg kárpótolhatja a tudat, hogy ha az egyetemre nem is sikerülhetett bekerülnie, a milliomosok klubjába minden bizonnyal.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Több mint 50 évbe került, mire lediplomázott egy amerikai férfi

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás:  Photo by Nguyen Dang Hoang Nhu on Unsplash 

TOP 5