Skip to main content

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Komposztálás Ünnepnapját. Szeretnénk, hogy október 10-e körül minél több helyen valósuljon meg valamiféle aktivitás a komposztáláshoz kötődően.

Reméljük, minél többen be tudtok kapcsolódni. A részletes felhívást, néhány inspiráló ötletet az ünnepnap megünnepléséhez és regisztrációs űrlapot a http://www.humusz.hu/komposztalj oldal "okt. 10." menüpontjában találtok.

Kérlek küldjétek tovább a veletek kapcsolatban álló oviknak, suliknak, szervezeteknek!

Pedagógusok, tanítványaik, civil szervezetek és informális közösségek (klubok, társasházak, közösségi kertek) bekapcsolódását várjuk az egész ország területéről!

A komposztkas készítéstől a befőttesüveges kísérleten keresztül a kiskerti komposzt-nyílt nap szervezéséig számtalan módon kiveheted a részed az ünnepből.

Miért?

Mert aki komposztál, az:

  •  csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét,
  •  kiváló minőségű virágföldet készít,
  •  rendszeres testmozgást végez, egészséges életet él,
  •  saját környezetével - öntevékeny módon - harmóniára törekszik.

További információk a programról és regisztráció: http://www.humusz.hu/komposztalj/felhivas

Kategóriánként a 3 legötletesebb, legrészletesebb beszámoló beküldői szemléletformáló ajándékcsomagot kapnak.

A komposztálás ünnepnapja a Nulla Hulladék Hálózat kezdeményezéseként, a Komposztfórum Magyarország Egyesület és a Galgamenti Népfőiskola (Szentandrás Alapítványának) aktív közreműködésével valósul meg.

http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/erdekesseg/komposztkas/

Forrás:  http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/hirek/1239/495112/20120927_a_komposztalas_unnepnapja_1.htm#.UGRqXynviC8.facebook

TOP 5